2012 m. gegužės 24 d., ketvirtadienis


7 dienų sveika dieta

Tibeto dietos laikomasi neilgai – 7 dienas. Šiuo laikotarpiu turėsite atsisakyti mėsos ir valgyti daug vaisių ir daržovių (dieta vegetariška). Būtina laikytis nurodyto eiliškumo ir keleto taisyklių.

Pirmiausia, gerti reikia likus iki valgio 20–30 minučių. Ta pati taisyklė galioja net kalbant apie sultingus vaisius ir uogas – jų negalima maišyti su jokiais maisto produktais, ir visai nesvarbu, ar tai būtų obuoliai, melionai, bananai, vyšnios, mėlynės, gervuogės... Antra taisyklė – jūsų patiekalą turėtų sudaryti ne daugiau nei 4 komponentai. Trečia – viena Tibeto dietos versija teigia, kad būtina atsisakyti pieno, tačiau tokiu atveju galima vartoti rūgštaus pieno produktus, o kita jo iš viso nedraudžia. Kaip elgtis – spręsti jums.

Pirma diena

Pusryčiai:
  • 200 ml pieno,
  • 20 g džiūvėsėlių.
Pietūs:
  • 150 g virtų pupelių,
  • 80 g pomidorų,
  • 80 g svogūnų,
  • 20 g raudonos saldžiosios paprikos,
  • 20 g petražolių.

Pavakariai:
  • 1 obuolys arba apelsinas.
Vakarienė:       
  • 250 g salotų (smulkiai supjaustyto kopūsto, apšlakstyto citrinų sultimis),
  • 150 g vaisių,
  • 200 ml mineralinio vandens.
Antra diena

Pusryčiai:
  • 200 ml mineralinio vandens,
  • 100 g obuolio.
Pietūs:
  • 200 g virtos žuvies,
  • 200 g bet kokių vaisių.
Vakarienė:
  • 250 g svieste kepto aguročio,
  • 3 pomidorai (300 g),
  • 200 g pomidorų sulčių,
  • 100 g ruginės duonos.
Trečia diena

Pusryčiai:
  • 200 ml pasterizuoto karvės pieno,
  • 2 džiūvėsėliai (40 g).
Pietūs:
  • 200 g virtų baltųjų pupelių,
  • 100 g pomidorų,
  • 80 g agurko
  • 5 g česnako,
  • 15 g svogūno (iš šių produktų padaromos salotos ir užpilamos augaliniu aliejumi).
Vakarienė:
  • 200 g virtų burokėlių,
  • 2 obuoliai (200 g),
  • 1 apelsinas (100 g),
  • 100 g pomidorų,
  • 200 g pomidorų sulčių,
  • 1 gabaliukas ruginės duonos (50 g).
Ketvirta diena

Pusryčiai:
  • 200 ml mineralinio vandens,
  • 100 g sviestinių bandelių.
Pietūs:
  • 250 g virtos žuvies,
  • 200 g bet kokių šviežių daržovių salotų.
Pavakariai:
  • 200 ml obuolių sulčių.
Vakarienė:
  • 200 g virtų šparaginių pupelių,
  • 180 g tarkuotų morkų,
  • 20 g česnako,
  • 200 ml nesaldintos juodosios arbatos,
  • 1 džiūvėsėlis (20 g).
Penkta diena

Pusryčiai:
  • 200 ml pasterizuoto karvės pieno,
  • 100 g sviestinių bandelių.
Pietūs:
  • 200 g smulkiai kapotų raudongūžių kopūstų, apšlakstytų citrinos sultimis.
Pavakariai:
  • 120 g natūralaus jogurto,
  • 2 obuoliai (200 g).
Vakarienė:
  • 200 g virtos žuvies,
  • 150 g baklažanų, apkeptų su 50 g morkų,
  • 100 g ruginės duonos,
  • 200 ml mineralinio vandens.
Šešta diena

Pusryčiai:
  • 200 ml obuolių sulčių,
  • 100 g apelsino.
Pietūs:
  • 300 g daržovių salotų (200 g tarkuotų morkų, 90 g pomidorų, 90 g saldžiosios paprikos, 20 g svogūno ir truputis aliejaus)
Pavakariai:
  • 200 ml mineralinio vandens.
Vakarienė:
  • 150 g bet kokio sūrio,
  • 2 džiūvėsėliai (40 g),
  • 100 g braškių arba bet kurių kitų uogų,
  • 200 ml pasterizuoto karvės pieno,
  • 2 stiklinės jogurto (240 g).
Septinta diena

Pusryčiai:
  • 200 m pasterizuoto karvės pieno,
  • 2 džiūvėsėliai (40 g).
Pietūs:
  • 200 g virtos žuvies,
  • 250 g smulkiai pjaustytų baltagūžių kopūstų su citrinos sultimis,
  • 200 ml mineralinio vandens.
Vakarienė:
  • 200 g virtų baltųjų pupelių,
  • 100 g bet kokio sūrio,
  • 250 g bet kokių vaisių,
  • 200 ml obuolių sulčių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą