2012 m. gegužės 21 d., pirmadienis

Kaip sumažinti plaukų slinkimą?



Kai ant pagalvės randate šiek daugiau, nei iki šiol būdavo, plaukų, didžiulis kuokštas lieka šukose ir dar visa sauja vonioje po galvos trinkimo, galima ne juokais išsigąsti. Plaukų slinkimas – problema, kurią reikia spręsti nedelsiant. Nors iškritusius plaukus suskaičiuoti sunku, specialistų teigimu, normalu, jei kasdien netenkate apie 30-40 plaukų – tai natūralus plaukų kaitos procesas. Bet jeigu per dieną iškrinta apie 100-150 plaukų, verta susirūpinti. Plaukų slinkimui įtakos gali turėti įvairūs veiksniai: genetika, stresas, hormonų sutrikimai. Tačiau kartais priežastis gali būti kur kas paprastesnė – netinkama plaukų priežiūra.
Tam, kad plaukai neslinktų
  • Verta daugiau dėmesio skirti galvos trinkimui. Ištrynus galvą šampūnu, kruopščiai kelias minutes ją pamasažuokite: taip suaktyvinsite kraujotaką ir sustiprinsite plaukų šaknis.
  • Atsisakykite metalinių plaukų segtukų – jie pažeidžia plauką, todėl plaukai skilinėja ir ima slinkti.
  • Kuo labiau plaukai įtempti, tuo daugiau jie slenka. Todėl čia tiks paprasta taisyklė – jokių kietai suveržiančių balerinos kuodelių ar pernelyg įtemptai surištų „arklio uodegos“ šukuosenų. Leiskite plaukams jaustis laisviau.
  • Jei galite, atsisakykite plaukų tiesinimo žnyplių. Jos išdžiovina plaukus, todėl šie ne tik tampa šiurkštūs, bet ir ima gausiau slinkti. Verčiau plaukus tiesinkite naudodama didelį apvalų šepetį ir paprastą plaukų džiovintuvą.
  • Būtina stiprinti plaukus ir iš vidaus. Praturtinkite mitybą produktais, kuriuose yra daug cinko ir geležies – raudona mėsa, ankštinėmis daržovėmis.
  • Nenumokite į šią bėdą ranka. Jei plaukai slenka gausiai ir nenustoja slinkti ilgiau nei tris mėnesius, kreipkitės į dermatologą, kad jis nustatytų priežastį ir rekomenduotų specialias priemones.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą