2012 m. gegužės 22 d., antradienis

Naudingi sveikatai ir grožiui kokteiliai



Vynuogių, citrinų ir medaus kokteilis
150 ml baltųjų vynuogių sulčių sumaišykite su 50 ml citrinų sulčių ir 100 ml šaltos žaliosios arbatos. Praskieskite 50 ml silpnai gazuoto mineralinio vandens ir pagardinkite 2 šaukštais medaus bei keliais citrinų griežinėliais. Šis kokteilis tonizuoja, greitina riebalų deginimą, gaivina ir stiprina organizmą.
Greipfrutų kokteilis
Į plaktuvą sudėkite 3 be žievelių pjaustytus greipfrutus, įpilkite po 50 ml šviežiai spaustų morkų ir obuolių sulčių. Kokteilį paskaninkite šaukšteliu medaus arba fruktozės. Įberkite žiupsnelį maltų muskatų ir išplakite. Greipfrutų kokteilis greitina riebalų deginimą, gražina odą ir didina darbingumą.
Dilgėlių arbata su cinamonu
Užsiplikykite dilgėlių arbatos. Ją pagardinkite žiupsneliu cinamono, griežinėliu citrinos ir šaukšteliu medaus. Dilgelėse yra vitaminų A, C, K, B2 ir B3, lecitino, magnio, geležies, kalcio, kalio, saldumynų potraukį slopinančio chromo ir kt.
Mangų gėrimas
Smulkintus mangą ir bananą sukrėskite į plaktuvą ir plakite kol gausite tyrę. Įpilkite 250 ml sojų pieno arba šviežiai spaustų obuolių sulčių. Sumaišykite. Patiekite su ledo kubeliais. Manguose esanti ląsteliena valo organizmą, spartina inkstų veiklą bei medžiagų apykaitą.
Kivių ir jogurto kokteilis
Į plaktuvą supilkite 200 ml biojogurto, sudėkite 5 nuluptus ir smulkintus kivius. Pagardinkite kokosų drožlėmis ir žiupsneliu malto imbiero. Išplakite ir papuoškite kivio griežinėliu. Šis kokteilis suteikia lieknėjimą greitinančio vitamino C, gerina virškinimą ir malšina alkį. 
Skanaus ^-^

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą