2013 m. sausio 5 d., šeštadienis

Kaip išsirinkti rankinę?

Kaip išsirinkti ir kur pirkti rankinę, norint, kad ji būtų madinga, stilinga, ilgaamžė, o kaina, atitinkanti kokybę? Internetas šiandien jau tapo neatskiriama bendravimo ir apsipirkimo dalimi, suteikianti galimybę, nekeliant kojos iš namų, išsirinkti ir nusipirkti viską, ko geidžia širdis.

Rankinės pasirinkimas – svarbi akimirka jos būsimai šeimininkei, nes šis aksesuaras tarnauja ne tik praktiškiems tikslams, tačiau yra ir ryški stiliaus detalė.  Šiais laikais toks didelis modelių ir spalvų pasirinkimas, kad labai lengva pasiklysti jų gausoje. Štai keletas bendro pobūdžio patarimų, galbūt padėsiančių tau šioje situacijoje.

Svarbiausia – apsispręsti dėl rankinės dydžio. Kokiam tikslui ji tau reikalinga? Kas tau svarbiau, renkantis rankinę – jos talpumas, funkcionalumas ar estetinė išvaizda? Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad didelė rankinė gali sudarkyti bendrą vaizdą smulkaus sudėjimo merginos, o minetiūrinė delninukė keistai atrodys stambesnio sudėjimo moters rankose kasdienėje aplinkoje, tačiau visai kitaip ji atrodys prie vakarinės aprangos. 

Medžiaga, iš kurios pagaminta rankinė, daug pasako apie jos savininkės skonį ir įvaizdį. Rankinė iš spalvingo poliesterio atrodys neįpareigojančiai atostogaujant, o dalykinio susitikimo metu atrodys komiškai. Pasirinkdama natūralios odos rankinę, bet kuriuo atveju nesuteiksi progos niekam suabejoti tavo skoniu. Geriausias patarimas – turėti keletą rankinių įvairiems gyvenimo atvejams.

Pasirinkti tinkamą rankinės spalvą  ne taip jau ir paprasta. Kartais taip norisi nusipirkti patikusią perlamutrinės spalvos, tačiau ar tu esi tikra, kad ji tiks prie tavo dalykinio kostiumėlio? Apžiūrinėdama parduotuvių lentynose išdėliotas įvairiaspalves rankines, pirkėja dažniausiai vis tiek pasirenka tradicinę spalvą – juodą. Tačiau ar iš tiesų ši spalva tokia universali?  Kaip taisyklė, ji įvaizdžiui suteikia niūrumo, nuobodumo  ir visiškai nedera prie tamsaus atspalvio drabužių. O štai chaki, grafito ar rudos spalvos rankinės kur kas universalesnės. Jos dera ir prie dalykinio švarkelio ir prie kokteilinės suknelės. Šiuolaikinė mada, beje, rankinės spalvos pasirinkimui nekelia kategoriškų reikalavimų – ji nebūtinai turi sutapti su batelių spalva, pakanka, kad susišauktų atspalvis ar faktūra.       

Rankenų ilgis – labai svarbi detalė, kuri aplinkinių dėmesį nukreipia būtent į tam tikrą moters kūno dalį. Rankinė, nešiojama persimetus per petį, atkreips dėmesį į tavo krūtinę. Rankinė, pakabinta ant sulenktos rankos, atkreips dėmesį į klubus. Rankinė, laikoma už trumpos rankenėlės, aplinkinių dėmesį nukreips į tavo kojas.

Rankinės kokybė – galutinis argumentas, pasirenkant pirkinį. Pasirinktą modelį būtina apžiūrėti ir iš vidaus. Pamušalas – pakankamai svarbus kokybės indikatorius. Aukštos kokybės rankinės pamušalas taip pat nebus prastos kokybės, kreivomis nusiūtomis siūlėmis ar kyšančiais siūlais.

Jeigu mėgsti nepriekaištingą tvarką rankinės viduje – rinkis rankinę, turinčią daug skyrelių, tuomet visas asmenines smulkmenas galėsi išdėlioti į atskiras kišenėles. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą