2013 m. vasario 21 d., ketvirtadienis

10 svarbių įvaizdžio etiketo taisyklių


Nors mados pasaulis keičiasi sulig kiekvienu sezonu, yra taisyklių, kurios vadinamos klasikinėmis ir į jas dera atkreipti dėmesį kiekvienai save gerbiančiai damai.
1. Manikiūras ir pedikiūras
Svarbu, kad rankos ir pėdos visuomet atrodytų prižiūrėtos, ypač tada, kai avite batelius atvirais pirštais ar rankas pabrėžiate apyrankėmis, žiedais. Netvarkingi nagai sugadins net ir preciziškai suderintą įvaizdį, jei manote, kad jų niekas nepastebės – klystate. Žmonės linkę tyrinėti detales, tad neretai pirmas žvilgsnis krypsta būtent į rankas.
Kerry Washington pasirūpino deramu manikiūru
Kerry Washington pasirūpino deramu manikiūru

2. Depiliacija
Šiais laikais šalinti kūno plaukelius yra būtina, svarbiausia – kojų ir pažastų. Dar ir šiandien pasitaiko atgrasių klaidų, kai garsenybės vakarėliuose pasirodo vilkėdamas atviras sukneles, o jų įvaizdį darko ne vietoje kyšantys plaukai. Neskustos moterų pažastys ir kojos, ypač Vakaruose, reiškia apsileidimą ir nesirūpinimą savo išvaizda.
3. Tinkamas apatinis trikotažas
Atsisakyti liemenėlės nevalia, atsipalaiduoti galite nebent namie. Kartais liemenėlė atrodo tik smulkmena, tačiau tinkamai parinkta ji grakština siluetą, suteikia pasitikėjimo savimi. Mados žinovė D.L.Darling pataria pamiršti apatinius, praradusius elastingumą. Apatinis trikotažas turi formuoti siluetą, tai tarytum namo pamatas.
Lindsay Lohan pamiršo liemenėlę ir sulaukė mados žinovų kritikos
Lindsay Lohan pamiršo liemenėlę ir sulaukė mados žinovų kritikos

Rihanna persistengė ne tik nesegėdama liemenėlės, bet ir pasirinkusi perregimą megztinį
Rihanna persistengė ne tik nesegėdama liemenėlės, bet ir pasirinkusi perregimą megztinį

Jennifer Aniston pasirinko netinkamą liemenėlę
Jennifer Aniston pasirinko netinkamą liemenėlę

4. Apatinių kelnaičių kontūrui – ne
Pro drabužius neturėtų matytis jūsų kelnaičių kontūro, tai gadina įvaizdį. Nesvarbu ar jis matysis tik šiek tiek ar gana raiškiai, vis tiek taps apkalbų objektu ir kaustys aplinkinių žvilgsnius. Tad, jei pastebėjote, kad kontūras vis dėlto ryškėja, keiskite apatinį trikotažą arba viršutinius drabužius. Vilkėti po aptemptais drabužiais ypač tinkamos lazeriu kirptos kelnaitės, kadangi tokių krašteliai neapsiūti – jų nematyti.
5. Baltos kelnės – baltos kelnaitės
Po baltomis kelnėmis reikėtų vilkėti baltą apatinį trikotažą. Vasarą moterys neretai mūvi baltos spalvos kelnes ir dažna nekreipia dėmesio į kelnaičių atspalvį. Tačiau kokios spalvos jos bebūtų – raudonos, žydros ar kreminės, vis tiek persišvies, tad patariama mūvėti tik baltas. Svarbu atkreipti dėmesį ir tinkamą kelnaičių siluetą, kad kontūras neišryškėtų.
6. Stambūs papuošalai – blankesni drabužiai
Jei puošiatės spalvingais ar ryškiais drabužiais, venkite stambių papuošalų. Kitaip aplinkiniai negalės atitraukti akių nuo aprangos ir nepastebės jūsų asmenybės. Žinoma, ši klasikinio įvaizdžio taisyklė galioja oficialioje aplinkoje, o ekstravagantiškame vakarėlyje galite savęs nevaržyti.
7. Tik tinkamo dydžio drabužiai
Svarbu vilkėti tinkamo dydžio drabužius, kitaip rizikuojate atrodyti stambesnė nei esate iš tikrųjų. Aptempta suknelė anaiptol neatims kilogramų, o per didelis apdaras suteiks nerangumo.
Jessica Simpson, apsivilkusi siaurus drabužius, tik dar labiau pabrėžė apvalumus
Jessica Simpson, apsivilkusi siaurus drabužius, tik dar labiau pabrėžė apvalumus

8. Apranga neturi kartoti kūno linijų, kurias norite paslėpti
Žmonės greičiausiai pagauna vaizdus, kurie atsikartoja. Tad, jei jūsų apranga bei kitos detalės atkartos tų kūno dalių linijas, kurias norite užmaskuoti, jos dar labiau išryškės. Jei esate stambi, kampuotos figūros, venkite kvadratinių iškirpčių, stambių aksesuarų, griežtų viršutinių drabužių linijų ir t.t.
Christina Aguilera įsispraudusi į korsetą išryškino suapvalėjusią figūrą
Christina Aguilera įsispraudusi į korsetą išryškino suapvalėjusią figūrą

9. Papuošalai turi būti kokybiški
Nesugadinkite įvaizdžio pigiais papuošalais, geriau jų turėti mažiau, bet prabangesnių. Kokybiški papuošalai ir kukliai suknelei suteiks prabangos įspūdį, pakels savivertę. Taigi, jei galite sau leisti, įsigykite tik gerus papuošalus.
10. Avalynės ir drabužių dermė
Nors šiandien įprasta derinti ir iš pirmo žvilgsnio nesuderinamus dalykus, klasikinei elegancijai galioja tam tikros normos. Avalynė turi atitikti jūsų dėvimų apdarų stilių. Jei vilkite vakarinę suknelę – bateliai taip pat turi būti vakariniai, jei apranga laisvalaikio – bateliai kasdieniai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą