2013 m. balandžio 24 d., trečiadienis

Pavasario/ vasaros mados akcentų TOP 10 (galerija)

Toliau pildome „privaloma turėti“ sąrašą: kokie madingi akcentai pagyvintų bet kokį įvaizdį? Ką privaloma įsigyti vos prasidėjus šiltajam sezonui? COSMO įvardina dešimt svarbiausių dalykų, kurie turi atsirasti tavo drabužinėje bei vietose, skirtose aksesuarams.
1. Plačiakraštė skrybėlė


Plačiakraštės skrybėlės madingos ir gatvėse pastebimos nebe pirmą sezoną. Ją dėvėti gali tiek prie elegantiško, romantiško, tiek prie gatvės, laisvo stiliaus derinių. Žinoma, prie kokio įvaizdžio šis galvos aksesuaras derės labiausiai, priklauso nuo medžiagos tekstūros, iš kurios ji pagaminta. Karštą vasaros dieną verčiau dėvėti iš šiaudų ar panašios lengvos, kvėpuojančios medžiagos padarytą skrybėlę, o vilnos skrybėlę rinkis įsivyravus vėsiam orui.
2. Apvalūs akiniai nuo saulės

Įžymųjį Ozzy Osbourne kaipmat primenantys apvalūs akinukai nuo saulės – šio sezono mados klyksmas. Nors dizaineriai siūlo skirtingų formų akinius nuo saulės, tačiau, stebint pasaulio sostinių madas, akivaizdu, jog populiariausi ir stilingiausi būtent šios formos akiniai. Žinoma, „Oziška“ ir hipiška akinių forma tėra pamatas improvizacijoms!

3. Voko formos delninukėDelninukė šiuo metu esti ne tik vakarinės aprangos ansamblio dalis, bet ir kasdienio įvaizdžio aksesuaras. Vis daugiau gamintojų siūdina voko formos delninukes, derančias prie įvairių aprangos kodų. Šį poreikį, be abejo, diktuota pirkėjos. COSMO labai rekomenduoja savo kolekciją papildyti šia rankoje nešama rankine. Ir, būtinai, voko formos!
4. Smailianosiai aukštakulniai

Nors su sugrįžusia smailianosių batelių mada „susitaikyti“ lengva ne kiekvienai merginai, tačiau, pripažinkime, jie atrodo idealiai prie džinsų, plačių ir siaurų kelnių, bet kokio ilgio ir formos sijono, šortų ar suknelės. Ar įsivaizduoji lengviau pritaikomą avalynę? Net ir tuo atveju, jei atsakei į šį klausimą teigiamai, niekas nesikeičia – mados pasaulis dabar dėl smailianosių aukštakulnių tiesiog pakvaišęs.
5. Džinsiniai marškinėliai
Praktiška, universalu, patogu. Džinsiniai marškinėliai, ar palaidinės, siūtos iš džinsą imituojančios medžiagos turėtų atsirasti kiekvienoje drabužinėje. Kodėl? Atsakymas paprastas: jei nežinai, ką šiandien vilkėti, tuomet prie šių marškinėlių/ palaidinės gali išsitraukti bet kokį drabužį, kad ir užsimerkusi. Jis užtikrintai derės prie pirmojo pasirinkimo, o tu atrodysi super stilingai.
6.Skaidrus lietpaltis

Visame pasaulyje žinomi dizaineriai diktavo skirtingų stilių lietpalčių madas. Tačiau nugalėjo skaidraus, permatomo paviršiaus lietpaltis, kurio niekada nereikės derinti prie aprangos, o tuo pačiu savo stilingą drabužių ansamblį dar galėsi ir išryškinti. Beje, per skaidrų lietpaltį persimatanti ryškių tonų ar raštuota apranga atrodo itin jaunatviškai.
7. Metalizuoti drabužiai

Metalizuoti paviršiai, o, kitaip, metalų žvilgėjimą primenančios ir atspalvius atkartojančios drabužių medžiagos – tai viena pagrindinių 2013 – ųjų pavasario/ vasaros mados tendencijų. Norėdama atrodyti kiek moderniau, susikurti futuristinį įvaizdį, jau žinai kokių spalvų ir tekstūrų medžiagas rinktis.
8. Masyvūs aksesuarai

Masyvūs kaklo papuošalai, diržai, apyrankės, žiedai ar plaukų aksesuarai dabar ypač madingi. Nemanyk, jog masė tolygi svoriui – dauguma jų pritaikyti patogiam nešiojimui, pagaminami iš lengvesnių medžiagų. Jei turi tvirtą nuomonę, jog masyvūs papuošalai tau netinka, tuomet yra kita išeitis: daug smulkių aksesuarų vienu metu. Gali derinti visiškai skirtingų stilių apyrankes, kaklo papuošalus, dirželius. O tam, kad šio grožio „nepadaugintum“, pritaikyk juos prie minimalistinės aprangos. Masyvūs aksesuarai – atvirkščiai, patys sukuria minimalizmo įspūdį, todėl juos derinti gali ir prie margos ir prie vienspalvės medžiagos.
9. Palaidinė su aplikacijomis

Raštais, gėlėmis, gyvūnų, gamtos ar kitais atvaizdais, abstrakčiomis aplikacijomis margintos palaidinės jau dabar daugelio merginų spintose užima garbingą vietą. Šis mados akcentas labiau tiks laisvalaikio aprangai, derinant pop ir grunge stiliaus drabužius. Pavyzdžiui: pieštuko formos kelnės, smailianosiai bateliai, aplikuota palaidinė ar marškinėliai, odinė striukė/ švarkelis, prailginta trikotažinė kepurė ir masyvūs, spygliais ar kniedėmis dekoruoti aksesuarai.
10. Bateliai su liežuvėliu

1 komentaras:

  1. Labai grazu! Kaip tik ieskau ideju del vasariskos sukneles! Turiu nusiziurejusi pora rankdarbiu, pora is parduotuviu, tik nesugalvoju ko pirmiau griebtis:)

    AtsakytiPanaikinti