2012 m. gegužės 29 d., antradienis



Maisto produktai, padedantys sudeginti kalorijas
Negalinčias ištverti be vėlyvos vakarienės tikriausiai pradžiugins naujiena, jog yra maisto produktų, kurie ne tik mažai kaloringi, bet ir padeda greičiau sudegti su kitais produktais gautoms kalorijoms. Valgomi vakarais, ypač pasportavus ar aktyviai pasimankštinus, jie pagreitina metabolizmą ir padeda greičiau atsikratyti antsvorio.
Trumpiau tariant, galima valgyti ir liesėti! Mitybos specialistai pateikė tokių produktų sąrašą - tai pomidorai, burokėliai, brokoliai, įvairių rūšių kopūstai (baltagūžiai, žiediniai, briuselio), morkos, moliūgai, salierai, agurkai, česnakai, baklažanai, svogūnai, porai, melionai, krienai, špinatai, ridikai, ropės, arbūzai, artišokai, papajos, obuoliai, abrikosai, mėlynės, spanguolės, avietės, braškės, vyšnios, girtuoklės, greipfrutai, citrinos, apelsinai, mandarinai, ananasai, mangai, grybai, krabai, menkė, plekšnė.
Panašiomis savybėmis pasižymi ir pieno produktai. Tyrimai parodė, kad net gaunant vienodą kiekį kalorijų beveik dvigubai greičiau liesėjama tuomet, kai racione nestinga pieno produktų. Manoma, kad riebalus padeda greičiau sudeginti šiuose produktuose esantis kalcis. Todėl jei prieš naktį labai užsinorite valgyti, galite ne tik vartoti jau minėtus liesinančius produktus, bet ir sukrimsti gabalėlį sūrio ar suvalgyti nedidelę porciją jogurto.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą