2012 m. gegužės 29 d., antradienis



Soliariumas skatina odos vezy.

Soliariumas skatina odos vėžį 
Ne naujiena, jog soliariumai labai kenkia odai ir stipriai padidina tikimybę susirgti odos vėžiu. Tačiau daugeliui merginų ir netgi vaikinų tai nė motais. Norint apsaugoti jaunuolius nuo “persikepinimo” soliariumuose nuo spalio 1 – osios dienos įsigalios įstatymas, draudžiantis soliariumo įstaigų paslaugomis naudotis jaunesniems nei 18 metų asmenims.
Kuo daugiau per gyvenimą žmogus gauna ultravioletinių spindulių, tuo didesnė tikimybė susirgti odos vėžiu. Todėl šiuo įstatymu bus stengiamasi sumažinti žalą paaugliams, kurie dažniausiai nejaučia saiko mėgaudamiesi saulės voniomis.
Dėl šio įstatymo daugelis soliariumo studijų gali patirti finansinių nuostolių, tačiau anksčiau ar vėliau šis įstatymas turėjo būti priimtas, nes jis jau egzistuoja daugelyje kitų Europos šalių. Be to., žadama, jog išpopuliarės dar nelabai populiarus purškiamas įdegis, kuris yra visiškai saugus ir nekenksmingas sveikatai.
Įsigaliojus šiam amžiaus ribotumui, soliariumai išduos savo lankytojams specialias korteles, kuriose bus žymima: kiek kartų buvo deginamasi, kokia buvo deginimosi trukmė, kokia deginimosi trukmė rekomenduojama soliariumų įrangos gamintojų, įrangos duomenys, paslaugas teikusios soliariumo studijos duomenys bei kortelę pildžiusio soliariumo darbuotojo duomenys. Taip pat bus pridedamas ir informacinis lapelis su soliariumo naudojimosi taisyklėmis, informacija apie odos tipus ir kitokia naudinga informacija.
Tyrimų duomenimis, rizika
susirgti odos melanoma (odos vėžiu) padidėja net 75 procentais, jeigu yra naudojamasi soliariumais, kurių lempų galiojimo laikas yra pasibaigęs. Soliariumas kenkia ne tik odai, bet ir akims. Todėl jeigu deginatės be specialių akinukų, rizikuojate susirgti ir akių ligomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą