2012 m. liepos 14 d., šeštadienis

SUKURK SAVO UNIKALU STILIU Nors dabar daug kas madinga ir galima derinti begalę įvairių mados stilių ir krypčių, visgi svarbiausias dalykas yra susikurti savo unikalią išvaizdą ir rengimosi stilių. Esame tikri, kad ne kartą matei merginą, kuri rengiasi itin madingai, keičia drabužius kiekvieną sezoną, tačiau atrodo blankiai ir neišskirtinai.

Taip yra todėl, jog ji neturi savo stiliaus, nesiekia išskirtinumo.

Juk madingiausiai atrodo tie žmonės, kurie turi kažką savito ir originalaus, kurie madą derina prie savo gyvenimo būdo ir pamėgtų drabužių derinių.

Tad pats laikas ir tau sukurti savitą stiliaus braižą. Pateikiame 10 taisyklių, kurios padės tau tapti išskirtine be didelių išlaidų.

1. Pasidaryk išskirtinę šukuoseną. Įkvėpimo ieškok madų žurnaluose (dauguma salonų turi knygų, iš kurių gali rinktis). Nesidrovėk, aiškindama savo fantazijas stilistui/-ei! Juk kalbama apie tavo išskirtinę išvaizdą, tad drąsiai sakyk stilistui/-ei, ko nori (pvz., truputį trumpesnių plaukų arba drąsiai iškarpytų), padėk sukurti savo pačios įvaizdį.

2. Pirk drabužius, kurie tinka būtent tavo sudėjimui. Niekada nedėvėk drabužių, kurie nepabrėžia tavo figūros privalumų arba juo labiau tokių, kurie išryškina trūkumus – kokie jie bebūtų madingi.

Vietoj madingų, bet tau netinkančių drabužių išmėgink kitas tendencijas, nes juk ne visi stiliai tinka kiekvienam žmogui.

Patarimas merginoms, kurių krūtinė didelė, bet jos nori atrodyti kukliai: klasikinis bet kokios medžiagos šalis gali sumažinti ar bent pridengti pernelyg ryškius apvalumus. Šią problemą taip pat gali padėti išspręsti laisvi, kelių sluoksnių ar laisvai krentantys marškiniai.

Mažiau kuklumo įvaizdžiui suteikianti, bet visgi veiksminga gudrybė: pamėgink dėvėti palaidines su „V“ formos iškirpte. Tokia iškirptė vizualiai padalina krūtinę, optiškai ją sumažindama.

3. Drąsiai dėvėk mėgstamas spalvas. Ryškių spalvų palaidinę derink su neutralesnių spalvų sijonu ir batais. Tačiau nepersistenk su vienodos spalvos drabužiais: gal tau ir patinka ryškiai rožinė, tačiau dėvėdama rožinės spalvos kelnes, palaidinę, kojines, batus ir aksesuarus, gali atrodyti kaip paršelis. Įvaizdį gali pagyvinti neutralus (bent jau ne rožinis) diržas, batai ar aksesuarai.

4. Kasdienius drabužius papuošk gražiu šaliu. Jį galima užsirišti įvairiai. Galima apsivynioti kaklą, apgaubti pečius ir leisti laisvai kristi, arba galima priekyje surišti mazgą. Gali netgi surišti nedidelį kaspiną arba šalį susegti dekoratyvia sage. Galimybių begalės.

5. Dėvėk juodos spalvos drabužius, nes ši spalva tinka visiems figūros tipams. Juodas kelnes ar sijoną derink su madinga palaidine – atrodysi puikiai, ypač jeigu palaidinė raudona... Šį įvaizdį padės pabrėžti juodas, auksinis ar sidabrinis šalis.

6. Pabrėžk savo stilių aksesuarais. Svarbiausia – graži rankinė. Labai gražiai atrodo megztos ar austos rankinės (jos lengvos ir patogios). Tau prireiks dviejų – juodos ir smėlio spalvos. Rankinę papuošk dekoratyvine sage, pvz., angelu ar pan. – tai suteiks stiliui išbaigtumo.

7. Prisipirk daug bižuterinių papuošalų, jie padės pagyvinti kasdienius ar vakarinius drabužius. Žinoma, papuošalai iš tauriųjų metalų ir tikrų akmenų taip pat puošia.

8. Apsirūpink avalyne – reikia turėti bent kelias batų poras. Gražūs batai nebūtinai turi būti brangūs, tad nesidrovėk apsilankyti, pvz., išparduotuvėse.

Jei dažnai avi basutes, nuolat lakuok kojų nagus. Kai kuriuose salonuose nagus perlakuoja gana pigiai. Gali paprašyti, kad nulakuotų salono laku, arba atsinešk savo laką. Be to, tikrai malonu, kai tavimi pasirūpina, tad bent kartą išbandyk salone siūlomą pedikiūro paslaugą.

9. Praėjusio sezono marškinėlius ir palaidinukes trumpomis rankovėmis drąsiai dėvėk net žiemą su neutralių spalvų megztiniais (juodos, pilkos ar gelsvai rudos spalvos). Vakarui visada turėk bent kelis ilgus sijonus, kuriuos derink su tinkama palaidine... Šaliu pabrėši vakarinį stilių.

10. Nepamiršk auskarų, jais tikrai gali pabrėžti savo asmenybę. Kabantys auskarai išryškina veidą. Ilgi plaukai paslepia mažus auskarus, todėl juos dėvėk tik tuomet, kai plaukai užkišti už ausų, surišti arba trumpi. Perlai tinka net ir prie kasdienės aprangos, jei jų tik viena eilė. Sekis juos prie kasdienio sijono ar kelnių ir palaidinės.

Svarbiausia – pasitikėk savimi ir neabejok, jog atrodai pritrenkiančiai. Kaip gali patikti kitiems, jei nepatinki sau? Reguliariai peržiūrėk savo drabužių spintą, ypač drabužius, kurių seniai nedėvėjai, ir ieškok naujų derinių.

Pavyzdžiui, aptemptus šortus gali dėvėti po platesniais moteriškais šortais, pvz., juodus aptemptus dėvėk su raudonais ar violetiniais plačiais šortais, o berankovius marškinėlius derink su plačiais bridžiais ar sijonais. Įvaizdį pabrėžk dėvėdama paprastą (vienspalvę) palaidinę ar švarką.

Užsagstomi marškiniai, džinsai ir sportbačiai niekada neišeina iš mados. Nešvaistyk pinigų drabužiams, kurie madingi tik vieną sezoną, verčiau pirk tai, kas madinga visą laiką. Žinoma, šiuos drabužius keisk ir derink su kitais drabužiais ir aksesuarais.

Svarbiausia, prisimink - nekopijuok kitų žmonių stiliaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą