2013 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis

mergina, plaukai, oda

Pažink savo odą: kaip savarankiškai nustatyti odos tipą ir tinkamai ja rūpintis?

Vargina veido oda? Gali būti, kad naudoji netinkamas priemones! Kas tinka vienam odos tipui, gali smarkiai pakenkti kitam. O kaip žinoti, koks gi tavo odos tipas?
Odos tipą nustatyti tikrai paprasčiau nei manei! Tikrai nereikės užsisakyti dermatologo konsultacijos, "diagnozę" gali nusistatyti sau pati. Tau tereiks švarios popierinės servetėlės. Pabudusi ryte nuvalyk ja veidą ir atidžiai apžiūrėk. Ką matai?
Normali oda
Modelis Cara Delevingne gali džiaugtis daug rūpesčių nekeliančia normalia oda.
Jeigu ant servetėlės beveik nematyti jokių riebalų žymių, sveikiname, turi normalią odą. Tai - dėkingiausias odos tipas. Ji lygios sveikos spalvos, yra elastinga ir švytinti. Tokiai odai prižiūrėti pakaks švelnaus prausiklio, toniko ir drėkinamojo kremo. Jei kamuoja pavieniai spuogeliai, naudok spuogus gydančią ir maskuojančią priemonę.
Sausa oda

Manekenė Lara Stone turi sausą odą, kurią būtina nuolat drėkinti, kad neskilinėtų.
Jeigu ant servetėlės nieko nematai, bet oda sudirgo ir jauti lengvą tempimą, turi sausą odą. Sausa oda labiau linkusi raukšlėtis ir turėti mažų porų. Labai svarbu pradėti intensyvų drėkinimą jau ankstyvame amžiuje, nes tokio tipo oda optiškai greičiau sensta. Sausą odą išgelbės riebios drėkinamosios kaukės ir intensyviai drėkinantis kremas.
Riebi oda
Aktorė Elle Fanning, kaip ir daugelis jaunų panelių, turi riebią veido odą. Ji blizga, kartais net geriausiems visažistams spuogelių užmaskuoti nepavyksta.
Nuvalius riebią odą servetėle, aiškiai matysi veidą dengiančių riebalų pėdsakus. Tokia oda dažniausiai spuoguota, atrodo nelygi, turi daug atsivėrusių porų. Tačiau viena gera šios odos savybė - ji nelinkusi raukšlėtis. Riebiai odai tinkamiausi - antibakteriai prausikliai. Nors oda atrodo stora ir šiurkšti, su ja elgtis reikia ypač atsargiai. Nepiktnaudžiauk šveitikliu, tai gali pažeisti odą ir taip atsiras tik dar daugiau spuogų. Dažnai tokią odą turinčioms merginoms padeda mitybos sureguliavimas ir saldumynų bei riebalų apribojimas. Rankinėje visada turėk riebalus sugeriančių servetėlių ir vos pastebėjus riebalų perteklių, jį nuvalyk.
Mišri oda"Victoria's Secret" angelas Rosie Huntington-Whiteley turi mišrią odą. Tai - dažniausias odos tipas, kuriam reikia dvigubos priežiūros: valyti riebią T zoną ir drėkinti sausesnes veido dalis.
Didžioji dalis merginų turi mišrią odą. Kaip ją atpažinti? Perbrauk servetėle per nosį, kaktą ir smakrą. Matai riebalų žymes? O dabar kita švaria servetėle perbrauk tik per skruostus. Žymių nėra? Tavo oda - mišri, jai reikės ypatingo dėmesio. Skruostų odą ir odą aplink akis teks lepinti maitinamaisiais kremais ir drėkinamaisiais serumais, o T zoną valyti ir prausti spuogelius stabdančiais prausikliais.
Beje, balandžio 5 – 17 dienomis prekybos centruose „Maxima XX“ ir „Maxima XXX“ vyksta „Grožio mugė“. Čia kiekvienas ras ką pasirinkti iš plataus veido, kūno, plaukų priežiūros priemonių asortimento. „Grožio mugėje“ - kosmetikos kūrėjų naujovės, daug naudingų pasiūlymų bei nuolaidų. „Grožio mugė“ padės sukurti nuotaikingą pavasarį ne tik sau, bet ir visai šeimai. Kviečiame apsilankyti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą