2013 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis

<span style="color: #ff0000;">Raudoni lūpų dažai:</span> ką privalai žinoti?

Raudoni lūpų dažai: ką privalai žinoti?

Raudona spalva visuomet simbolizavo du dalykus: klasiką ir seksualumą. Todėl natūralu, jog ši spalva niekada neišeis iš mados, o raudoni lūpų dažai – taip pat. Tačiau su ryškias tonais reikia elgtis atsargiai, kitaip esti rizika panašėti į klouną. Taigi, kaip elgtis su raudonais lūpų dažais?
Taisyklė nr. 1
Šviesiaodės, naudojančios raudonus lūpų dažus, turėtų derinti subtilų makiažą, atsisakydamos kitų išraiškingų makiažo elementų, t.y.: akių ryškinimo intensyvių tonų šešėliais, skysto juodo akių kontūro ir nepersistengti su skaistalais.
Beje, jokia naujiena, jog raudoni lūpų dažai išryškina gelsvą dantų pigmentą. Tad kompleksuojančioms dėl dantų spalvos reikėtų rinkis raudoną lūpdažį su melsvu atspalviu.
Taip pat rinkdamasi lūpų dažus privaloma atsižvelgti į odos tipą: prie ypač šviesios veido odos, kitaip tariant, šaltojo odos tipo rekomenduojama rinktis sodrius arba rausvai raudonus tonus, o prie šiltojo veido odos tipo (gelsvesnės, rusvesnės odos) derinti raudonus lūpų dažus, turinčius rusvą atspalvį.

Taisyklė nr. 2
Pirmiausiai, prieš dažydamasi ryškiais lūpų dažais turėtum pasirūpinti savo lūpų grožiu: lūpas atsargiai nušveisk minkštu lūpų šepetėliu. Kadangi tavo tikslas yra panaikinti negyvas ląsteles ir nuo šerpetojimo styrančias odeles, šveisti reikia švelniai, nepažeidžiant lūpų odos. Po šveitimo lūpas būtinai patepkspecialiu maitinančiu kremu ar paprastu balzamu tam, kad suminkštintum odą ir, žinoma, apsaugotum jas nuo skilinėjimo.
Taisyklė nr. 3
Raudoni lūpdažiai dažnai linkę išsilieti į smulkias odos raukšleles, esančias aplink lūpas. Kad taip nenutiktų, privaloma naudoti lūpų kontūro pieštuką, kuris atitinka tavo lūpų arba lūpdažio spalvą. Pieštukas jokiu būdu neturėtų būti tamsesnis už dažų raudonį!
Taisyklė nr. 4
Lūpų dažus tepk ant lūpų centro ir specialiu šepetėliu juos lygiai paskirstyk. Norėdama, kad lūpų dažai laikytųsi kur kas ilgiau nei įprastai, pirmą kartą pasidažiusi lūpas nusausink servetėle, pasidažyk dar kartą ir vėl jas nusausink. Trečias kartas nemeluoja, todėl raudoniu ir vėl patepk lūpas. Jei tavo lūpos plonos, vizualiai joms putlumo gali suteikti pasidažiusi permatomu lūpų blizgiu.
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą