2012 m. gruodžio 26 d., trečiadienis

                                          Aprangos stiliai



 Šiuolaikinis mados pasaulis siūlo begalę įvairių aprangos stilių, tad XXI amžiaus moterys turi iš ko rinktis. Šiame skyriuje apžvelgsime populiariausius aprangos stilius, jų ryškiausius bruožus bei ypatumus. 


 


Romantinis stilius - itin moteriškas stilius, pabrėžiantis moters kūno grožį. Pasirinkus romantinį aprangos stilių vertėtų nepamiršti, kad jis puikiai tinka poilsiui bei šventėms. Tačiau einant į darbinius susitikimus, šiuos drabužius verčiau palikti spintoje.






Bohemišką stilių, jungiantį savyje vintažinį, čigonišką, hipių bei kasdienį stilius, paprastai renkasi ryškios, kūrybingos asmenybės.








Prancūzų stilius - tai natūralumas ir žavesys, elegancija bei moteriškumas. Atrodo, kad prancūzės turi įgimtą gero skonio pojūtį, o mada joms tarytum smagus žaidimas.








Dalykinis stilius - šis aprangos stilius visų pirma yra skirtas darbui bei verslo susitikimams. Tinkamai parinkta dalykinė apranga sukuria kompetetingumo, tvarkingumo, rimtumo, solidumo įspūdį, sukelia pasitikėjimą.









Taip pat ruošiami straipsniai apie sportinį, klubinį, safari, anglišką, militaristinį, kitus stilius.
                                               Pakabukas-''peleda''

Šiais metais labai išpopulerėjo šie pakabukai

      Tigriniai raštai: stilingiau nebūna ☺

Pats laikas pradėti žvalgytis naujamečių apdarų. Ką rengtis, kad atrodytume geriau už kolegę ar seniai matytą giminaitę? Tigrinė suknelė arba tunika su leopardo raštais – idealus pasirinkimas.

 

Tiesa, reikėtų paminėti, kad dažnai damos, norėdamos atrodyti pritrenkiamai, padaro kelias akivaizdžias stiliaus klaidas. Todėl norėdamos jus apsaugoti nuo stiliaus fiasko, pateikiame jums pagrindinius patarimus, susijusius su tigrinių raštų drabužiais.

 

  • Drąsiai rinkitės bet kokių spalvų tigrinių raštų gamą. Gali būti tigriuko raštas ir tamsiai rudas, ir žalias, ir nude spalvos. Taip taip, drąsiai rinkitės bet kurias tigriuko spalvas – tiek žemiškas, tiek dirbtines.

  • Tigriniai raštai ir oda – nuostabus tandemas. Kai antroji oda priglus prie kūno, o pečius papuoš tigrinė skraistė, pasijusite vakaro karaliene. Drąsiai rinkitės šią idėją.

  • Tigriniai raštai puikiai dera su raudona spalva. Jos neturėtų būti per daug, todėl turėtumėte tinkamai sudėlioti akcentus: raudonas lūpdažis ir raudonas nagų lakas.

  • Drabužiai su tigriniais raštais dažnai būna iššaukiantys, todėl pasistenkite nepadauginti masyvių papuošalų ir aukštakulnių. Labai svarbu sudėlioti tinkamai akcentus ir atsižvelgti į tai, kas svarbiausia: arba gili dekoltė, arba seksualios apnuogintos kojos.

     

     

              Kaip išsirinkti batus? 

 

Kaip išsirinkti batus? 



Daugelis merginų ir moterų vos pamačiusios dailius aukštakulnius parduotuvės vitrinoje, skuba juos pirkti. Tačiau vos grįžusios namo supranta, kad batelių tikrai neavės. Pirkimo kvito nėra, pinigai išmesti, o bateliai – netinkami. Kaip neapsirikti, renkantis batukus?
 
Iš ko pagaminti?
 
Visų pirma, atkreipkite dėmesį, iš ko pagaminti batai. Jie būtinai turi būti odiniai, antraip jūsų pėdos greitai pavargs ir greičiau prakaituos. Juk nenorite, kad kojos skleistų nemalonų kvapą. Kitas svarbus dalykas – odos pakaitalas greičiau plyšta, nėra toks patvarus lietuviškiems orams. Galite rinktis zomšinius batus, tačiau tuo atveju būtinai juos impregnuokite, kitaip – jie pradės greitai plyšinėti.
 
Prie ko avėsite?
 
Ar perkate batelius žinodamos, prie ko avėsite? Ar batai bus avimi tik prie suknelių? O gal tik prie kelnių? O gal tai vakariniai bateliai į teatrą? Mielosios, prieš pirkdamos, būtinai gerai pasvarstykite, prie kokių drabužių ir aksesuarų galėsite juos derinti.
 
Gal panašius jau turite?
 
Neseniai buvo paskelbti duomenys, jog moterys dažnai perka panašaus modelio batus. Jei jos mėgsta botfortus, tai dažnai įsigija net kelias poras, o jei aukštakulnius – tai turi jų daugiau nei 5-6 poras.
 
Nepamirškite pirkimo kvito
 
Mielosios, būkite tokios malonios ir nepamirškite nusipirkusios batukus išsaugoti pirkimo kvito! Tai vienintelis įrodymas, su kuriuo galėsite arba pakeisti batus į naują porą arba reikšti pretenzijas. Atminkite, juk per 2 savaites galite grąžinti dar nepradėtus avėti batukus, o garantija batams galioja net 2 metus.

       Akinių rėmeliai pagal akių spalvą 

 

 Kriterijų, kaip išsirinkti tinkamiausius akinių rėmelius, daug. Galima derinti prie veido formos, odos tono, plaukų spalvos ir, žinoma, asmenybės. Deja, vienos stebuklingos formulės, tinkančios visais atvejais, nėra.

Na, o vienas iš kriterijų, kuriais vadovaujamasi rečiau – akių spalva. Tinkamai parinkti rėmeliai gali jas efektingai paryškinti.

•    Mėlynos akys. Joms išraiškingumo suteiks kontrastinga ruda rėmelių spalva. O gylį atskleis ir mėlyną spalvą intensyvesne padarys kobalto, vidurnakčio mėlio, plieno spalva.

•    Žalios akys. Slyvos atspalvio violetinė žalią spalvą papildys, o smaragdo žaluma suteiks intensyvumo.

•    Rudos akys. Levandų violetinė gali tapti puikiu kontrastu akių spalvai, o vėžio kiauto ar kavos atspalviai suteiks gylio natūraliam akių tonui.

•    Gelsvai rudos akys. Kodėl nesuteikus žvilgsniui žaismės su žalsvais rėmeliais? O kad atskleistumėte akių gylį, galite rinktis riešutmedžio, karamelės spalvos rėmelius.

 

                                     Kaip vaikscioti su aukstakulniais




http://www.youtube.com/watch?v=3a141Kwmkjk          

        Sėkmingos pozos fotosesijai

 Daugelis mūsų mėgsta fotografuotis, tačiau pasižiūrėjusios į nuotraukas supyksta, nes pamato nevisai tokį atvaizdą, kokio tikėjosi. 


Atėjo laikas išmokti pozuoti prieš fotoobjektyvą ir nustebinti visus, kad ims žiūrėti jūsų nuotraukas – prisimerkusios akys, seksualus kaklas, pabrėžti privalumai ir paslėpti trūkumai. Visa tai tikrai įmanoma! Išsirink mėgstamiausią pozą ir bėk fotografuotis!
 

       Stilinga apsauga nuo saulės 

 

 Saulė plieskia visu pajėgumu, jau pirmomis birželio dienomis ragindama ne tik džiaugtis jo spinduliais, bet ir slėptis nuo kaitros.

Prisidengti galvą ir akis saulėtomis vasaros dienomis būtina. Tą rekomenduoja ne tik medikai, bet ir... stilistai. Kokie aksesuarai garantuos stilingiausią apsaugą nuo saulės? Be abejo, tai – saulės akiniai, skrybėlės, skarelės ir šalikėliai.

Akiniai



Šią vasarą stiliaus viršūnėje karaliauja dideli, masyvūs akiniai. Kodėl jie nuolat grįžta į madą? Nesunku atspėti: prie masyvių akinių veidas atrodo smulkesnis, subtilesnis. Formos – pačios įvairiausios: peteliškės, kvadratai, 60-tųjų stiliaus akiniai šviesesniais rėmeliais ir, žinoma, niekada pozicijų neužleidžiantys aviatoriaus akiniai. Visi šie modeliai efektyviai paslepia akis nuo ryškių saulės spindulių.

Akiniai gali švytėti visomis vaivorykštės spalvomis. Tad juos nesunku prisitaikyti prie įvairaus tipo rūbų.

Akiniai vėžlio kiauto rėmeliais tiks ir prie dalykinio stiliaus, suteiks jam intrigos bei paslapties, taip pat puikiai papildys jaunatvišką, bohemišką aprangą.

Akiniai šviesiais rėmeliais idealiai dera prie paplūdimio, kruizo kolekcijos rūbų.

Akiniai metaliniuose rėmeliuose – dar vienas stilingas šio sezono kaprizas. Jie tinka ir prie sportinio, ir prie dalykinio stiliaus.

Akiniai pagal veido formą

•    Kvadratiniam veidui labiausiai tiks aviatoriaus arba masyvūs apvalūs akiniai.

•    Prie apvalaus veido – kvadratinės formos modeliai, jie vizualiai ištempia veidą į ilgį.

•    Dideli kvadratiniai arba ovalūs akiniai labiausiai dera prie pailgo ištempto veido, vizualiai jį sumažina.

•    Ryškius, išsišovusius veido bruožus sušvelnina apvalių formų akiniai.

•    Labiausiai pasisekė ovalios veido formos savininkėms – joms tiks bet kokios formos akiniai.

Pirkdama atkreipkite dėmesį į rėmelius, ar jie ne per dideli. Akiniai turėtų priglusti prie veido, bet ne spausti. Ir, žinoma, nesmukčioti kai judinate galvą. Tinkamai parinkti akiniai šiek tiek dengia antakių liniją.

Saulės skrybėlės


Nuo paprastos sportinės kepuraitės su snapeliu iki elegantiškos plačiabrylės skrybėlės: rinkitės kas labiausiai dera prie jūsų stiliaus:

Fedora tipo skrybėlė. Ji įžengė į praėjusio rudens sezoną ir liko vasaroti, sugerdama į save miesto stiliaus prabangą. Stilingiausias pasirinkimas – šiaudinė ar džinsinė skrybėlaitė. Kadangi pati skrybėlė yra pakankamai išraiškinga, dailiausiai ji atrodo minkštų, lengvų raštų, solidžių spalvų. Idealiai tinka prie etno stiliaus palaidinių, džinsų.

Kepurėlė su snapeliu. Tokia kepurė – viena iš nedaugelio šio sezono militaristinio stiliaus apraiškų. Tinka prie rauktų kelnių, džinsų, sportinio stiliaus.

Šiaudinė plačiabrylė skrybėlė. Puikus pasirinkimas paplūdimiui. Vargu ar rastume kitą detalę, labiau atspindinčią vasarą, atostogų nuotaiką. Spalvų gama – nuo pieno baltumo iki tamsaus medaus. Idealiai papildo maudymosi kostiumėlio ir sarongo ansamblį.

Žaisminga trapecija. Medžiaginė trapecijos formos kepuraitė, marginta žirneliais, gėlėmis ar tiesiog vienspalvė – bene populiariausias nuo saulės saugantis kepurės modelis. Tinka prie kasdienės, laisvalaikio aprangos.

Šaliai ir skarelės



Drąsiausios, romantiškiausios ir ekstravagantiškiausios neturėtų atsispirti skarelių ir šalių nuo saulės bangai, kuri leis laisviausiai išreikšti savo fantaziją, moteriškumą ir gebėjimą žaisti aksesuarais. Juk toks galvos apdangalas – tikrų tikriausias stiliaus nuotykis!

Laumės juosta. Bohemišką aprangą puiki papildys ant kaktos rišama skarelė, tarsi juosta apjuosianti palaidus plaukus. Nors ji nuo saulės neapsaugo pakaušio, tačiau gali tapti neatskiriama jūsų stiliaus dalimi.

Žaidimas. Vasariški šalikėliai, dengiantys galvą, turi žaisti: arba spalvomis ir raštų margumynais, arba išradingu surišimu. Eksperimentuokite ir ieškokite, kas jums tinka labiausiai.

Stilinga klasika. Šalikėlis, panaudotas kaip plaus plaukų lankelis – nesenstanti ir visada madinga klasika. Kaip ir priekyje perkryžiuotas turbanas. Ir vis dėlto tokia priedanga nuo saulės pretenduoja tapti išraiškingiausia tavo aprangos detale.

     Pakvietė į vestuves – kaip rengtis? 

 

 Vasara pelnytai vadinama vestuvių metu. Saulėtomis dienomis gatvėse netrūksta baltomis gėlėmis puoštų automobilių, o Santuokų rūmų duris varsto naujam gyvenimo etapui pasiryžę jaunieji. Vis dėlto kartu tai tikras išbandymas ne tik šventės rengėjams, bet ir svečiams. Kaip pasipuošti ir ką apsiauti, kad būtų ir patogu, ir šventiška, pataria stilistai.

Yra keletas oficialių vestuvių aprangos kodų, kuriuos dažniausiai sužinosite iš gauto kvietimo. Paprastai iškilmingų progų aprangos kodai skirstomi į šiuos: ypač iškilmingi ir formalūs (angl. „formal attire“, „white tie“), pusiau formalūs  (angl. „black tie“, „semi-formal“), neformalūs (angl. „lounge suit“, „cocktail attire“).

Pokylio ritmu

Formaliam aprangos kodui reikėtų rinktis kostiuminį ansamblį, galima mūvėti ir kelnes. Prie šio aprangos kodo derinami aukštakulniai privalo būti uždara nosele, o pirštinės – baltos ir trumpos, negausiai dekoruotos. Šis aprangos kodas naudojamas itin retai ir yra ypač prašmatnių ir iškilmingų vestuvių ženklas.

Uždari bateliai

Rafinuota elegancija

Pusiau neformaliam aprangos kodui paklusti yra paprasčiau – čia jums pravers ilga, kulkšnis siekianti suknelė ir pirštinės iki alkūnių. Avalynė turėtų būti uždara nosele, tačiau gali būti dekoruota didesniu kaspinu ar gėlėmis. Deichmann stilistai šiai progai pataria rinktis subtilius veliūro imitacijos aukštakulnius batelius madinga užapvalinta nosele.

Bateliai su kaspinėliu

Džiazo karalienė

Kokteilių stilius mažiausiai įpareigoja laikytis mados taisyklių, todėl drąsiai galite rinktis madingas ir ryškias sukneles iki kelių, aukštakulnius atvira nosele arba basutes. Svarbiausia, kad visos stiliaus detalės derėtų tarpusavyje.

Nepralošite pasirinkusios šviesaus riešutų atspalvio aukštakulnius atvira nosele ir raukinių dekoracija ar itin šį sezoną madingus nėriniais puoštus batelius. Deichmann stilistai šią vasarą pataria nebijoti ryškių spalvų: sodri indigo ar pritvinkusi vyšninė – tai puikus jūsų vasariško vestuvių stiliaus akcentas.

Ryškiai mėlini bateliai

Ir iki ryto...

Paprastai vestuvės nesibaigia dienos pramogomis, todėl vakarui verta paieškoti patogesnio apavo. Čia pravers plokščiapadžiai balerinos stiliaus bateliai. Lyg sukurti audringiems šokiams, jie puikiai derės prie šiuo metu madingų spalvingų trumpučių retro stiliaus suknelių. Rinkitės lakuotas baltas – neįprasta ir efektinga.

Lakuoti balti bateliai

Jei nesate tikra dėl kvietime nurodyto aprangos kodo, verčiau pasikonsultuokite su šventės rengėjais. Ir prisiminkite, kad svarbiausia vestuvėse – gera nuotaika.

     Makiažas pagal tavo akių spalvą

 

 

Keli patarimai, padėsiantis Jums išsirinkti tinkamus šešėlius, kurie visuomet tiks ir pabrėš Jūsų akių spalvą.
Mėlynoms akims
1. Išbandyta ir patvirtinta:  purpurinis, pilkas, violetinis bei tamsiai mėlynas atspalviai – labiausiai tinkantys mėlynakėms moterims. Dar svarbu paminėti, kad ypač norėdamos pabrėžti savo akių mėlynumą, naudokite bent vienu tonu tamsesnius šešėlius. Jums taip pat puikiai tiks ir šešėlinis dūminis efektas (juodą spalvą sumaišykite su švytinčia mėlyna).
2. Taip pat galite drąsiai rinktis sidabro, turkio spalvas ir džiauktis kerinčiu žvilgsniu.
Žalioms arba lazdyno spalvos akims
1. Išbandyta ir patvirtinta: labiausiai tinka ruda, chaki, violetinė ir miško žalumo spalvos. Šios spalvos priklauso žaliosios spalvos ir atspalvių gamai, kurios ypatingai išryškina žalias akis.
2. Kitas madingas ir tinkantis pasirinkimas žaliaakėms: aukso žėrinti spalva, kalkių, šviesiai žalia ir violetinė.
Rudoms akims
1. Išbandyta ir patvirtinta: vario, bronzos, šampaniniai ir rudi atspalviai labiausiai tinka būtent rūdų akių savininkėms. O jei norite užburti savo žvilgsniu, tuomet rinkitės bei šauniai atrodykite su chaki žalumo ir rausvais atspalviais.
2. Norite valiūkiško žvilgsnio? Tada nepabijokite ir ryškesnių spalvų: mėlynos, mandarinų oranžinės ir rožinės.
Visoms akims
1. Išbandyta ir patvirtinta: kad Jūsų pasirinktų akių šešėlių spalva atrodys dar gražiau, jei akių kontūrus (akies apatinę ar viršutinę dalį) paryškinsite tamsesniais, anglies spalvos, kontūrais. Tik pernelyg nepersistenkite su tamsiomis spalvomis.
2. Ir dar: sidabrinė spalva visoms akims suteikia aštresnį žvilgsnio įvaizdį. Todėl, kai kitą kartą norėsite ką nors “nužudyti” akimis, būtinai rinkitės sidabrinę.
Taigi, nepamirškite išsirinkti sau tinkamiausius šešėlius ir atrodyti puikiai. Juk akys tos vilioklės…

     Video: Makiažas 2012 rudeniui-žiemai 

http://www.youtube.com/watch?v=wkYtUOee10I 

 

         Mini į darbą? Žinoma, galima! 

 

 Net ir pats griežčiausias aprangos stilius nedraudžia jums nešioti mini sijono. Netikite?

 Dėkui Coco Chanel už mini, ko gero, patį moteriškiausią ir seksualiausią drabužį. Tiesa, kai kurie darbdaviai per daug yra kritiški ir šios aprangos netoleruoja. Gali būti, kad jie yra teisūs, kad nereikia darbo vietos paversti į pramoginį klubą. Tačiau tai nereiškia, kad mini reikėtų atsisakyti. Štai keletą patarimų, kaip suderinti aprangos kodą ir trumpą sijoną.

Ilgis

Einant į vakarėlį galimas bet koks ilgis, o štai į darbą – tokia taisyklė: patikrinkite, kad sijono kraštai nebūtų aukščiau nei pirštų galiukai, kai ranka laisvai nuleista palei šoną. Žemiau – galima, aukščiau – tai jau kvepia klubo apranga, todėl neišvengsite „kreivų“ savo kolegų žvilgsnių.

Nepermatomos pėdkelnės

Su tokiu aksesuaru dėl ilgio galima ir negalvoti, todėl pirmąjį punktą galite drąsiai praleisti. Jei jūs dėvite nepermatomas bet kokios spalvos pėdkelnes arba leginsus – tuomet galite drąsiai segtis bet kokio ilgio sijoną ir tikrai nesulauksite pastabos, kad užmiršote jį užsisegti.

Šortai arba antrasis sijonas

Jei šortukai bus tokio pačio ilgumo kaip ir sijonas, o gal netgi ir iš tos pačios medžiagos – tai labai tinkamas variantas net ir pačiam griežčiausiam aprangos stiliui. Tačiau galima eiti ir pačiu drąsiausiu keliu, po trumpu sijonu užsimovus „tenisininko“ šortukus. Beje, tiks ir šilkiniai šortukai, kuriuos galima rasti apatinio trikotažo parduotuvėse. Antrasis sijonas, šiek tiek daugiau apgulantis, taip pat tinkamas. Tai gali būti neutralesnės spalvos sijonukas: juodas arba bespalvis, o gali būti ir iššaukiantis – ryškių spalvų.

Laisvo stiliaus viršutinė dalis

Laisvi marškinėliai, marškiniai – puikiai kompensuos sijono trumpumą. Ir jūsų viršininkas net nepastebės minisijono. Marškiniai be talijos linijos, siekiantys sijono kraštą, neprivers užduoti klausimo, ar ne per trumpą sijoną užsisegei šiandien?

Plokščiapadžiai

Atminkite paprastą taisyklę: trumpas sijonas + aukštakulniai = seksuali naktis. Trumpas sijonas + baleto bateliai = dalykinė mergina. Nebijokite apsiauti plokščiapadžius – tai nėra bibliotekininkių su storais akinių rėmeliais avalynė. Patikėkite, ir tokiu atveju neatsiginsite palydinčių vyriškų žvilgsnių.

Teisingi apatiniai

Pagrindinė klaida – tai galvoti, jog minisijonas įpareigoja vilktis ir minimalias kelnaites. Atvirkščiai, nei kelnaitės su virvele, nei tangos, nei pažemintos talijos kelnaitės netinka prie minisijono. Drąsaus ilgio sijonas turi priglusti taip, kad nepriverstų jūsų raudonuoti. O tai garantuoja tik gerai parinktos kelnaitės pagal jūsų figūrą. Beje, jei jie aptempia jūsų figūrą, paslepia ir visus jos trūkumus. Nors „bobučių“ kelnaitės nėra patrauklios, tačiau su jais jūs atrodysite tikrai seksualiau, kadangi formas jie tikrai puikiai išlygins.

 

                                                      7 jaunystę grąžinantys stiliaus triukai              
Nori atrodyti jauniau be plastikos chirurgų pagalbos? Rinkis tinkamus rūbus ir makiažą! Tu atrodysi jauniau jei:
☻ Dėvėsi trumpus sijonus, sukneles iš lengvos, laisvo kirpimo medžiagos.
☻ Vilkėsi ryškiaspalvius, margus marškinėlius V formos iškirpte.

 •    Kai tik leis aplinkybės, rinksiesi raštuotas, nėriniuotas pėdkelnes.

•    Dažniau rengsiesi sportinio stiliaus drabužius.

•    Tavo papuošalai bus mediniai, plastikiniai, masyvesni.

•    Turėsi palaidus pusilgius ar ilgus plaukus, geriau – lygūs ar kiek banguoti.

•    Mūvėsi džinsus pažemintu juosmeniu.

•    Tavo makiažas bus natūralus, naudosi kosmetiką su šviesą atspindinčiomis dalelėmis.
O dabar atkreipk dėmesį ar nedarai klaidos ir neteiki pirmenybės tave sendinantiems stiliaus niuansams?
  Tau kelerius metus tikrai pridės:

 •    Sijono ilgis „žemiau kelių“.

•    Tiesaus kirpimo siaura suknelė.

•    „Pastatyta“ apykaklė.

•    Aksominiai kostiumėliai.

•    Pilka ir ruda spalva.

•    Auksiniai papuošalai.

•    Ryškus makiažas.




2012 m. gruodžio 25 d., antradienis

Ka rengtis, kad atrodytumei lieknesnė? Nori atrodyti lieknesnė, nei esi? Pasikliauk mūsų patarimais. 1) Rinkis drabužius, kurie būtų dekoruoti labai siauromis vertikaliomis juostomis. Atsisakyk horizontalių juostų, kurios vizualiai stambina ir pamiršk bet kokias plačias juostas.
2) Rinkis tamsesnių spalvų drabužius, kurie vizualiai lieknina. Juoda, tamsiai ruda, mėlyna, vyšninės spalvos – tinkamiausios visoms putlutėms.
3) Atsisakyk liemenių – kaip bebūtų gaila, jos vizualiai prideda bent kelis kilogramus.
4) Drabužiai, dekoruoti gausiais blizgučiais ar metalinėmis dekoro detalėmis nėra tinkamos putlutėms, nes jos, deja, atkrepia dėmesį tik į problemines vietas.
5) Vaivorykštės ryškumo drabužiai nėra pats tinkamiausias pasirinkimas, tačiau jei pasirinksi itin ryškius papuošalus ar aksesuarus – neprašausi.

 Ką rengtis, kad atrodytumei lieknesnė?
http://www.youtube.com/watch?v=2j3AcjGufu0&feature=plcp&gclid=CLCqyr3Jt7QCFUW_zAodF30ABg- Maybelline New York makiažo mokykla. Padūmavusių akių (smoky eyes) makiazas   tutorial






2012-2013 m. rudens-žiemos mados tendencijos 1. VYRIŠKO STILIAUS APRANGA Šiek tiek keista, tačiau vyriškas stilius tampa vis populiaresnis moterų garderobe. Vyriško stiliaus apranga tarsi paslepia moteriškas linijas, tačiau išryškina švelnesnį moterišką charakterį tuo pačiu akcentuodama griežtas linijas bei striprybę. Prognozuojama jog ateinantį sezoną merginos puošis įvairia apranga bei bižuterija, perimta iš vyrų spintų – paltais, lietpalčiais, kepurėmis, vyriškais kostiumais ir net sąsagomis. 2 APRANGOS SLUOKSNIAVIMAS Prieš keletą metų atkeliavus sluoksniavimo madai buvo populiarus lengvas kelių drabužių sluoksniavimas. Šį rudenį parduotuves pasieksianti apranga turės folkloro, gatvės, romantikos akcentų, drabužiai bus pritaikyti sluoksniavimui taip suteikiant galimybę sukurti įvairius stiliaus variantus. 3. SPALVOTI KAILIAI IR ODA Dideli, pūsti, spalvingi dekoro detales (apykakles, rankoves) puošiantys kailiai bei šviesinta oda – ateinančio sezono topas. Nebrangi, bet prabangi idėja: prie savo paltuko prisiūkite nenešiojamų kailinių ruoželį (jei jų neturite tiesiog apsilankykite artimiausioje nešiotų drabužių parduotuvėje). 4 LIEMENĖS PRAILGINTA PEČIŲ LINIJA Liemenė niekaip nenusileidžia nuo mados viršukalnių. Ir, ko gero, dar ilgai iš ten nesitrauks. Rudenį vienu madingiausių aprangos akcentų taps liemenės prailginta pečių linija, dekoruotos blizgučiais, aplikacijomis, nėriniais bei mezginių detalėmis. 5 SIJONAI AKCENTUOTA KLUBŲ LINIJA Ateinančio sezono sijonai veikiausiai taps vienintele moteriškumo išraiška. Siūlomi tvirto ir ryškaus audinio, pūsti, dideli sijonai su kišenėmis turėtų tapti kiekvienos mados mylėtojos neatsiejamu atributu. 6. PALTAI PRAILGINTA PEČIŲ LINIJA Visai kaip ir liemenės (nr.4), ateinančio sezono paltai pasižymės prailginta pečių, o kai kurie variantai ­– ir prailginta rankovių linija. 7 ŠORTAI Viena siūlomų laisvalaikio bei kasdienės aprangos detalių – šortai iki kelių. Griežto klasikinio kelnių kirpimo, su kantu ir pasiūti derinant skirtingus audinius. Puikus pasirinkimas ant vienspalvių, originalių ir ryškių pėdkelnių. 8. KOMBINEZONAI Prognozuojama, jog aiškaus silueto, dailiai atrodantys ir praktiški kombinezonai šturmuos podiumus bei parduotuves, o po kurio laiko neužsibuvę spintose dailiai priglus ir ant mūsų.