2013 m. balandžio 28 d., sekmadienis

:***


tiger kiss

tiger kiss

Checkered shirt
$11 - missrebel.co.uk

Aldo wedge
aldoshoes.com

Animal print handbag
$215 - theiconic.com.au

Lime crime
$22 - beginningboutique.com.au

american flag yeh

2013 m. balandžio 24 d., trečiadienis

Pavasario/ vasaros mados akcentų TOP 10 (galerija)

Toliau pildome „privaloma turėti“ sąrašą: kokie madingi akcentai pagyvintų bet kokį įvaizdį? Ką privaloma įsigyti vos prasidėjus šiltajam sezonui? COSMO įvardina dešimt svarbiausių dalykų, kurie turi atsirasti tavo drabužinėje bei vietose, skirtose aksesuarams.
1. Plačiakraštė skrybėlė


Plačiakraštės skrybėlės madingos ir gatvėse pastebimos nebe pirmą sezoną. Ją dėvėti gali tiek prie elegantiško, romantiško, tiek prie gatvės, laisvo stiliaus derinių. Žinoma, prie kokio įvaizdžio šis galvos aksesuaras derės labiausiai, priklauso nuo medžiagos tekstūros, iš kurios ji pagaminta. Karštą vasaros dieną verčiau dėvėti iš šiaudų ar panašios lengvos, kvėpuojančios medžiagos padarytą skrybėlę, o vilnos skrybėlę rinkis įsivyravus vėsiam orui.
2. Apvalūs akiniai nuo saulės

Įžymųjį Ozzy Osbourne kaipmat primenantys apvalūs akinukai nuo saulės – šio sezono mados klyksmas. Nors dizaineriai siūlo skirtingų formų akinius nuo saulės, tačiau, stebint pasaulio sostinių madas, akivaizdu, jog populiariausi ir stilingiausi būtent šios formos akiniai. Žinoma, „Oziška“ ir hipiška akinių forma tėra pamatas improvizacijoms!

3. Voko formos delninukėDelninukė šiuo metu esti ne tik vakarinės aprangos ansamblio dalis, bet ir kasdienio įvaizdžio aksesuaras. Vis daugiau gamintojų siūdina voko formos delninukes, derančias prie įvairių aprangos kodų. Šį poreikį, be abejo, diktuota pirkėjos. COSMO labai rekomenduoja savo kolekciją papildyti šia rankoje nešama rankine. Ir, būtinai, voko formos!
4. Smailianosiai aukštakulniai

Nors su sugrįžusia smailianosių batelių mada „susitaikyti“ lengva ne kiekvienai merginai, tačiau, pripažinkime, jie atrodo idealiai prie džinsų, plačių ir siaurų kelnių, bet kokio ilgio ir formos sijono, šortų ar suknelės. Ar įsivaizduoji lengviau pritaikomą avalynę? Net ir tuo atveju, jei atsakei į šį klausimą teigiamai, niekas nesikeičia – mados pasaulis dabar dėl smailianosių aukštakulnių tiesiog pakvaišęs.
5. Džinsiniai marškinėliai
Praktiška, universalu, patogu. Džinsiniai marškinėliai, ar palaidinės, siūtos iš džinsą imituojančios medžiagos turėtų atsirasti kiekvienoje drabužinėje. Kodėl? Atsakymas paprastas: jei nežinai, ką šiandien vilkėti, tuomet prie šių marškinėlių/ palaidinės gali išsitraukti bet kokį drabužį, kad ir užsimerkusi. Jis užtikrintai derės prie pirmojo pasirinkimo, o tu atrodysi super stilingai.
6.Skaidrus lietpaltis

Visame pasaulyje žinomi dizaineriai diktavo skirtingų stilių lietpalčių madas. Tačiau nugalėjo skaidraus, permatomo paviršiaus lietpaltis, kurio niekada nereikės derinti prie aprangos, o tuo pačiu savo stilingą drabužių ansamblį dar galėsi ir išryškinti. Beje, per skaidrų lietpaltį persimatanti ryškių tonų ar raštuota apranga atrodo itin jaunatviškai.
7. Metalizuoti drabužiai

Metalizuoti paviršiai, o, kitaip, metalų žvilgėjimą primenančios ir atspalvius atkartojančios drabužių medžiagos – tai viena pagrindinių 2013 – ųjų pavasario/ vasaros mados tendencijų. Norėdama atrodyti kiek moderniau, susikurti futuristinį įvaizdį, jau žinai kokių spalvų ir tekstūrų medžiagas rinktis.
8. Masyvūs aksesuarai

Masyvūs kaklo papuošalai, diržai, apyrankės, žiedai ar plaukų aksesuarai dabar ypač madingi. Nemanyk, jog masė tolygi svoriui – dauguma jų pritaikyti patogiam nešiojimui, pagaminami iš lengvesnių medžiagų. Jei turi tvirtą nuomonę, jog masyvūs papuošalai tau netinka, tuomet yra kita išeitis: daug smulkių aksesuarų vienu metu. Gali derinti visiškai skirtingų stilių apyrankes, kaklo papuošalus, dirželius. O tam, kad šio grožio „nepadaugintum“, pritaikyk juos prie minimalistinės aprangos. Masyvūs aksesuarai – atvirkščiai, patys sukuria minimalizmo įspūdį, todėl juos derinti gali ir prie margos ir prie vienspalvės medžiagos.
9. Palaidinė su aplikacijomis

Raštais, gėlėmis, gyvūnų, gamtos ar kitais atvaizdais, abstrakčiomis aplikacijomis margintos palaidinės jau dabar daugelio merginų spintose užima garbingą vietą. Šis mados akcentas labiau tiks laisvalaikio aprangai, derinant pop ir grunge stiliaus drabužius. Pavyzdžiui: pieštuko formos kelnės, smailianosiai bateliai, aplikuota palaidinė ar marškinėliai, odinė striukė/ švarkelis, prailginta trikotažinė kepurė ir masyvūs, spygliais ar kniedėmis dekoruoti aksesuarai.
10. Bateliai su liežuvėliu

Pavasario topas - išskirtiniai akiniai. Ar išdrįsi tokiais pasipuošti?

Smarkiai atšilęs oras - puiki proga pasidairyti naujo saulėto aksesuaro. Akiniai nuo saulės - stiprus stiliaus akcentas, kurį gali gudriai derinti prie visų pavasario derinių!
Šį pavasarį su klasikiniais kukliais akiniais toli neisi. Nori, kad praeiviai tave pamatę dar kartelį atsisuktų? Ieškok šį sezoną ypač madingų retro stiliaus akinių. Forma - nuo Beyonce pamėgtų visiškai apvalių iki katės akis primenančių siluetų. Kuriais puošiesi šią karštą ir saulėtą vasarą?

Lūpas derink prie kasų! Koks lūpdažis tinka skirtingiems plaukų atspalviams?

Pavasarį norisi kuo daugiau spalvų ir gamtoje, ir tavo makiažo priemonių krepšelyje. Tikrai neprašausi savo įprastą lūpdažį pakeitusi nauja pulsuojančia spalva. O kaip išsirinkti tinkamiausią?
Spalvų derinimas - sudėtingas mokslas. Todėl panele.lt skuba tau į pagalbą ir pataria, kaip priderinti lūpdažį prie savo plaukų spalvos. Išrinkome du variantus - vieną kasdienai, kitą - ypatingesnei progai.
LEDINĖ BLONDINĖ
Jeigu esi šviesiaplaukė, tau tiks šalti rožiniai tonai, ypač, jei kaip ir Taylor Swift turi mėlynas akis bei šviesią odą. Nebijok rožinės, saikingai naudojama ji gali būti labai subtili! Dienai rinkis lengvą tekstūrą turinčius lūpų dažus, o jei trūksta efekto, visuomet gali ant viršaus užtepti lūpų blizgio.
Maža gudrybė - ryškius lūpų dažus "prislopinsi" lūpdažiu per lūpas ne braukdama, bet lengvai spaudinėdama. Taip spalva atrodys gyva ir natūrali.

Vakarėliui tiks koralų raudonumo lūpdažis. Kuo ryškesnis lūpdažis - tuo optiškai baltesni atrodo dantys. Tačiau blondinės turėtų vengti slyvos atspalvio, nes tiesiog atrodysi lyg sušalusi. Aktorė Dianna Agron iškilmingai ceremonijai renkasi tamsaus koralo spalvos lūpų dažnus, tobulai priderintus prie suknelės atspalvio.
UGNINĖ RAUDONPLAUKĖ

Raudoną plaukų spalvą turinčios merginos - išskirtinės asmenybės, tokios kaip dainininkė Florence Welch. Prie ryškių plaukų puikiai dera sodrios tamsesnės spalvos, tokios kaip tamsios slyvos arba prisirpusios avietės.

Vakarui raudonplaukėms puikiausiai tiks tamsaus rubino spalvos lūpos. Savo šaltais tonais jos derės prie auksu tviskančių plaukų ir privers akis spindėti.
PASLAPTINGA BRUNETĖ
Brunetėms pasisekė, nes joms tinka daugelis tiek ryškių, tiek blankesnių atspalvių. Jei turi tamsius plaukus, dienai gali lūpas dažyti neutralia balintos kavos ar šviesaus cinamono spalva. Aktorė Mila Kunis garsėja savo tradiciniu dūminių akių makiažu, prie kurio subtiliai derina natūralaus atspalvio lūpas. Toks lūpdažis - geras pasirinkimas lūpdažių naujokėms, kurioms sudėtinga brėžti švarias linijas.

2013 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis

Spintos dienoraštis: 1 palaidinė – 5 deriniai

Planuoji išmesti nusibodusią, savo laiką „atitarnavusią“ palaidinę? Stop! Dar kartą žvilgtelk į spintą – ar tikrai nebėra naujų būdų, kaip ją pritaikyti? COSMO tau siūlo penkias „formules“, kaip klasikinę palaidinę pritaikyti įvariomis progomis, vilkint skirtingų stilių drabužius.
1. „Darbadienis“:
palaidinė + oficialaus stiliaus sijonas + aukštakulniai + smulkūs aksesuarai.



2. Tiesiai į vakarėlį:

palaidinė + odinės kelnės + švarkas su atlapais ar odinė striukė/švarkelis + masyvios apyrankės + aksesuarai su plunksnomis (kaklo papuošalas ant ilgos virvelės, žiedo formos auskarai), aukštakulniai.


3. Neformaliam susitikimui:

palaidinė + apverstos taurės formos sijonas (aukštas liemuo) + pėdkelnių atspalvis pagal aprangos spalvų gamą + keli kaklo papuošalai, kabantys auskarai + plaukai susukti į kuodelį + aukštakulniai.



4. Apsipirkimui:

palaidinė + „jojikės“ tamprės + ilgaauliai batai + trumpi gyvūno kailio imitacijos kailinukai + ypač didelė rankinė + papuošalai pagal nuotaiką.


5. Kavos pertraukėlė su draugėmis:

palaidinė + džinsai + džinsinis švarkelis + platus diržas + kabantys ryškiaspalviai auskarai + aulinukai/ botai + plaukai supinti į kasą.


P.S labai aciu savo puseserei uz tai jog ji sutiko papozouti ;)*

Džinsinė mada: kokius drabužius vilkėti? (foto)

Džinsas – neatsiejama ir visuomet madinga laisvalaikio aprangos dalis. Tačiau bėgant metams keičiasi kirpimai, formos, puošybos elementai. Pats metas žvilgtelėti į šio pavasario/ vasaros populiariausias džinsinių drabužių detales ir siluetus.
Stilingiausios sezono džinsinės kelnės kartais nė neprimena džinso, greičiau tampres: spalvingos, margintos gėlėmis bei kitokiomis aplikacijomis, raštais, pieštuko formos ar vyriško kirpimo. Tačiau tai nereiškia, jog standanrtinė džinso spalva nebemadinga – anaiptol! Klasika lieka klasika, tačiau paįvairinti džinsinį drabužinės skyrių visuomet į naudą. Privalu įsigyti: ombre stiliumi dažyti džinsai. Jeigu turi pabodusias džinsines kelnes ir balinančio skysčio, ombre įvaizdį galėsi padaryti savomis rankomis. Beje, hipiški platėjantys džinsai taip pat grįžo į madą.


Džinso dekoravimas ir puošyba atkartoja kitokio tipo drabužių detales: smeigės, papildomi užtrauktukai, kniedės, blizgučiai puošia tiek džinsinių švarkelių antpečius, netgi nugaros dalį, šortų bei džinsinių kelnių kišenes. Džinsinėje madoje šiemet susilieja pop ir rock stiliai: jei anksčiau džinsiniai drabužiai anksčiau buvo vilkimi prie neįpareigojančios avalynės, 2013 – ųjų šiltojo sezono metu prie džinsinio ansamblio taikomi smailianosiai aukštakulniai.



Neprašausi vilkėdama džinsinį švarką, kurio siluetas primins 80 – uosius ir 90 – uosius, džinsinius marškinėlius ar liemenę, taip pat trumpus šortus apdriskusiais kraštais, vyriško stiliaus į viršų paraitytus džinsus.

Paprasta, bet stilinga: vilkėdama trumpus džinsinius šortukus ar sijoną, derinamus prie militaristinio tipo aulinukų ir laisvų marškinėlių, taip pat pritaikant masyvius metalinius aksesuarus, visus praeivius išversi iš koto. Belieka sulaukti vasaros...

Kostiumas: kaip darbe atrodyti stilingai?

Suki galvą, kaip paįvairinti savo oficialų įvaizdį? COSMO siūlo darbo dienomis virsti į stilingą ir, be abejonės, seksualią biuro moterį. Kaip tai padaryti? Tereikia klasikiniams drabužių deriniams pritaikyti mados tendencijas.
Jei anksčiau ofiso aprangos kodas buvo ypač įpareigojantis, dabar galime pasidžiaugti – savo skoniui ir stiliui pademonstruoti turime kur kas daugiau laisvės. Taigi, kodėl „neišsinėrus“ iš nuobodžios uniformos?
Spalvos

Pavasaris yra pats geriausias metas paskelbti karą niūrioms spalvoms. Pavyzdžiui, vilkėdama mėlyną, raudoną, oranžinį ar pastelinės spalvos kostiumą atrodysi itin madingai. Žinoma, gali rinktis spalvingą tik vieną kostiumo dalį – švarką arba kelnes. Vilkėdama kostiumą nepamiršk aksesuarų – dabar ypač madingosi masyvūs aukso ir sidabro spalvos kaklo papuošalai bei derinamos skirtingų formų apyrankės, o greta jų ir laikrodžiai. Ttaip, daugiskaita! Nes nuo šiol gali riešą papuošti net keliais laikrodžiais ir nesijaudinti, kad atrodysi kvailai.


Jei be klasikinių negatyvo spalvų niekaip neapsieisi, tuomet ryškios spalvos suknelę gali derinti prie juodų aukštakulnių, lakinės juodos rankinės ir švarko 70 – ųjų stiliaus smailėjančiais pečiais arba ilgesnio, vyriško tipo švarko. Beje, patogią avalynę teks iškeisti į smailianosius aukštakulnius.
Stilius

Jokiu būdu neprašausi pasirinkusi vyriško stiliaus įvaizdį.
Formulė: tiesios laisvos kelnės + lygiapadžiai batai + vos įliemenuotas švarkas + marškiniai + varlytė/ kaklaraištis/ fantazija švarko kišenėje.
Šelmiško įvaizdžio ir moteriškumo pridės natūraliai suvelti palaidi plaukai, tačiau, jei esi stileiva, rekomenduotina imituoti vyrišką šukuoseną susirišus kuodelį greta kaklo arba paslėpk plaukus po skrybėle.
Raštai
Margas ar aplikacijomis dekoruotas kostiumėlis – paskutinis mados klyksmas. Tačiau geometrinėmis figūromis, spalvingomis gėlėmis ar kitokiais raštais marginti kostiumėliai, deja, tiks tik toms, kurių darbo vietoje aprangos kodas beveik neegzistuoja.